Last post 11 hours 54 min ago
Posts last week 106
Average response time last week 48 min
All time posts 53539
All time tickets 8402
All time avg. posts per day 20

Helpdesk is open from Monday through Friday CET

Please create an (free) account to post any question in the support area.
Please check the development versions area. Look at the changelog, maybe your specific problem has been resolved already!
All tickets are private and they cannot be viewed by anyone. We have made public only a few tickets that we found helpful, after removing private information from them.

#6418 – HTTPS

Posted in ‘Pre-sale questions’
This is a public ticket. Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.
Monday, 15 May 2017 10:22 UTC
Topknotch
Hi,

For some reason all my external urls are being sent to https and not http. I am not sure if this is a setting I have missed or some other strange problem going on.
My site is on https
Thanks
Monday, 15 May 2017 10:49 UTC
wb_weeblr
Hi,

1 - sh404SEF is not involved in the domain part of the URLs, only the path, after the domain. So it does not deal with http or https. In addition, we also only deal with internal URLs, not external.
2 - I would suggest you check your Joomla SEF system plugin, there is a "canonical" field there that can be set to the wrong URL. Again though, that should not affect external URLs.

Rgds
 
Monday, 15 May 2017 11:05 UTC
Topknotch
right I found the culprit! It was Admin Tools, SEO and Link settings the convert all links to https was set to YES.
Thanks for getting back to me so promptly.
Monday, 15 May 2017 11:12 UTC
wb_weeblr
Hi

Ah ok, good to know. Maybe you should report that to them. It should not change links to external URLs (ie onto other domains).

Rgds
 
This ticket is closed, therefore read-only. You can no longer reply to it. If you need to provide more information, please open a new ticket and mention this ticket's number.